Днес е заключителната дискусия от общественото обсъждане на устройствения план на Борисовата градина – то ще се проведе от 17:30 ч. в аула „Максима“ на Университета по архитектура, строителство и геодезия. Ще бъдат представени постъпилите в срок до 19 юни предложения. Какви са резултатите от обсъждането досега и каква ще е съдбата на проекта – повече подробности очаквайте в „За града“ днес.

И още по време на срещата ни от 14 до 17 ч. – изкуство за връзка с природата и местната общност в родопските села Добралък и Бойково. Френската пътуваща трупа „Театър по пътя“ за втори път идва у нас, за да въвлече жителите на селцата и гостите на фестивала в пътешествие на чувствата чрез изкуството – с представления, работилници и театър на сетивата.

Радетел за правда, отварящ очите ни за несъвършенствата, пороците и проблемите, пророк на съдбовни обществени и политически развития – изложба в Софийската градска художествена галерия описва образа на Райко Алексиев. Художник, карикатурист и фейлетонист, той е сътрудник на редица печатни издания и основава вестник „Щурец“, който излиза от 1932 до 1944 г. След 9 септември е убит, после е осъден от Народния съд, а творчеството му е забранено. Днес галерия в София, национална литературна награда от родния град Пазарджик и ледник в Антарктида носят неговото име. Очаквайте интервю с куратора Красимир Илиев.

Какво означава да имаш синя кръв и какъв е животът на потомците на кралски фамилии днес? Ще ви срещнем с френския принц Шарл-Филип Мари Луи, наследник на Орлеанската династия.