Журналистът Надежда Василева се присъединява към редакцията на една от водещите новинарски радиостанции в страната – bTV Radio. Днес точно в 18 часа, водещата ще направи своя радиодебют в ефира, като част от публицистичното предаване „Важното, казано на глас“. Нейни първи гост-коментатори тази вечер ще бъдат социологът Боряна Димитрова от „Алфа Рисърч“ и икономистът Лъчезар Богданов от Института за пазарна икономика. Темите в предаването ще са увеличават ли се шансовете за съставяне на правителство, каква икономическа зима ни очаква и имаме ли основание за опасения от влизането в еврозоната.

Новата водеща на bTV Radio има близо 20-годишен опит в медиите, като е била част от новинарския екип на няколко телевизии. Надежда Василева е опитен политически журналист, като е отразявала работата на редица парламенти, всички видове избори и голяма част от важните политически събития в страната.

„Вълнувам се, че се присъединявам към екип с такива изявени професионалисти. Благодаря за доверието на колегите и се надявам, че с дългогодишния си опит, ще допринеса за създаването на още по-богато и ангажиращо аудиторията съдържание, надграждайки програмата на bTV Radio”, сподели Надежда. С утвърдените водещи на медията – Лили Ангелова, Георги Митов и Светослав Николов, тя ще представя и най-интересните, и актуални събития в предаването „За града“ по bTV Radio.

Надежда Василева е участвала в програма към Държавния департамент на САЩ. Има няколко специализации за политически репортери към Европейската асоциация на обществените медии CIRCOM, в партньорство с Европейския парламент. Отразявала е случаите на ескалация на напрежението в Близкия изток между Израел и Палестина. Нейният документален филм по темата – „Азбука на тъгата“, на който освен автор, тя е и оператор, печели голямата награда на фестивала Балфест. Тя е сред журналистите, отразявали посещенията на папа Йоан Павел Втори и папа Франциск в България.

След поредица репортажи от Япония, Надежда Василева получава специална покана да участва в програма на японското външно министерство, в рамките на която се среща с ключови фигури от политическите среди и обществения живот в страната, като предишния император Акихито и  неговия син Нарухито, който преди години пое властта, както и с покойния бивш японски премиер Шиндзо Абе.

През последните години Надежда специализира дигитален маркетинг и завършва поредица курсове и обучения за професионална работа със социални мрежи. Магистър е по журналистика в Софийския университет „Свети Климент Охридски“. Като едно от най-големите предизвикателства извън работата, журналистката определя Камино де Сантяго. Надежда изминава пеша близо 900 километра по известния път в Испания до Сантяго де Компостела.