Автор: Александра Гълъбова

На 1 ноември, Ден на Народните будители, фондация #ЗаДоброто получи специалната награда на bTV Radio като част от кампанията „Будител на годината“.

„Детското здравеопазване и образование са основни приоритети за България. Всички знаем, че това са области, в които има какво да подобрим. А всяка промяна е продиктувана от всички нас, заедно. Във време, в което обаче обществото ни е все по-разделено, България има нужда от будители. В случая, те са цели 8 жени, които се борят децата ни да получат по-добро здравеопазване и по-добро образование“, каза Тереза Захариева - водеща на предаването „Важното, казано на глас“, която връчи наградата от името на bTV Radio.

Проектът на фондация #ЗаДоброто. Легълца за оздравяване бе сред десетте финалисти в осмото издание на кампанията, избрани от жури сред всички над 130 номинации. Инициативата има за цел модернизиране на детското здравеопазване в България. Осемте жени, които са в основата на фондацията, организират кампания за осигуряване на детски легла за педиатрични болници и отделения в страната. Обединението на "8 луди жени", известно и като #ЗаДоброто, вярват в доброволчеството и в личния пример. На 3.11.2021 г. представители на фондацията ще гостуват в предаването „Важното, казано на глас“ по bTV Radio, за да разкажат повече за каузите и идеологията си.

Националната кампания „Будител на годината 2021“ се организира от Българското национално радио и бе излъчена по bTV.

Специалната награда на bTV получиха Максим и Стефан Иванови за прекосяването на Атлантика с гребна лодка, посветено на кампанията „Да! За живот!". Тя цели да насърчи повече българи да приемат възможността за донорство на органи след смъртта си за животоспасяващи трансплантации.